sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Haastoin itseni :)

Löysin viides villahousu -blogista tällaisen haasteen. Koska kukaan ei ole minua haastanut ja nyt sattuu olemaan luppoaikaa niin haastoin sitten itse itseni.

OHJEET:  Tämän pienen palkinnon tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomioimaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa.
 
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.

2. Pitää vastata haastajan esittämiin 11 kysymykseen.

3. Haastetun tulee keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.

4. Heidän ( mukaan haastettujen ) tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.

5. Sinun pitää kertoa keitä olet haastanut.

6. Ei takaisin haastamista!


Ne kysymykset:


1.Jos voisit valita minkä tahansa lemmikin, niin mikä se olisi?
2.Luottoleipomuksesi, jossa onnistut aina?
3.Ensimmäisen autonne merkki?

4.Suosikki urheilulaji?

5.Ehdoton herkkusi?

6. Onko sinulla paheita joita et mainosta blogissasi?

7.Paras päähänpistosi tällä viikolla?

8.Oletko saavuttanut elämässäsi ne joita pienenä halusit?

9.Mikä on riittävä määrä unta sinulle?

10.Pidätkö talvella hattua?

11.Lemppari tuunauksesi,tekeleesi alltime?


Otin nämä kysymykset suoraan em. blogista ja vastaan niihin.

Eli ensiksi nämä 11 asiaa itsestäni:

1. Näytän nuoremmalta kuin olen, usein tuntemattomat kummastelevat kuinka minulla voi olla 11 vuotias tytär :)
2. Käyttäydyn kuin ikiteini vaikka perusasioissa yritän pitää itseni aikuisena.
3. Poden kroonista maallemuuttokuumetta. Se talttuu vasta kun saan oman tilan.
4. Pihan ja puutarhan hoitaminen on mulle suloista terapiaa.
5. Olen kevät/kesäihminen. Vaivun talvella alitajuiseen horrokseen.
6. Rakastan eläinten kanssa touhuamista ja niiden hoitamista.
7. Kuulun seutuni eläinsuojeluyhdistyksen hallitukseen.
8. En ole kovin siisti ihminen.
9. Haluaisin perustaa oman yrityksen.
10. Harrastan käsitöitä ja tahtoisin oppia tekemään niitä lisää luonnonmateriaaleista.
11. Haluaisin että siivouskärpänen puraisisi minua edes joskus ;)

Ja Kysymysten vastaukset:

1. Lapinlehmä (ne on niin kauniita)
2. Pulla. Se onnistuu aina ^^
3. Toyota (Camry)
4. Luonnossa liikkuminen
5. Mustat oliivit, juustot, punaviini.
6. Tupakointi :(
7. Rastojen juurihuolto. Jos en olisi tehnyt, olisi hiusjuuri ehtinyt huopaantua pahasti.
8. En.
9. 10 tuntia (kulkee suvussa. äitini nukkuu lähes joka päivä päiväunet)
10. Aina. Mitä erilaisempia hattuja <3
11. Vaikea juttu.. hmm.. Tekeleeni voisi olla äkkiseltään se iso keraaminen huuhkaja mistä taitaa kuvakin blogissani olla :)

Haastan nyt vain kaksi blogia joissa katsoin ettei haastetta ole tainnut vielä saada :)  Kaikki kotona?, Kohti omavaraistaloutta,

lauantai 11. toukokuuta 2013

Kuvahanat auki taas

Huh, oli kameran muistikortti lähes täynnä kun vihdoin ja viimein sain ne kuvat tikulle ja tähän omaan koneeseen Käytämme kameraa tyttären kanssa kahdestaan, joten molempien räpsyjä siellä oli. Ja kuinka paljon turhia, samoista tilanteista otettuja kuvia. Kymmeniä ja taas kymmeniä. Pitäisi opetella poistamaan suoraan silloin kun ottaa niitä räpsäisyjä :)

Kun kuva nyt kuitenkin kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, niin voitte varmaan tässä kuvia ihaillessa arvata kuinka säikähdin kun katsoin olohuoneen kelloa :D Viljamin terraarion ovi oli vahingossa jäänyt raolleen kun otin sen luodun nahan pois. Herra päätti sitten katsoa lähempää paljonko kello on.



Voihan se olla että seuraavilla kerroilla sen oven muistaa laittaa kiinni. Onneksi ei ollut kauemmaksi tohtinut lähteä kun vapaana kerkesi olla useamman tunnin.

Olen kärsinyt viime aikoina kevätnuhasta ja flunssasta ja ajattelin jakaa kanssanne hyvän kotihoitokeinon varsinkin jos röörit meinaa olla tukossa. Sipulikeittohan on jo pitkään ollut tunnettu flunssalääke ja itse lisäsin valmiiseen (luomu) pussikeittoon tuoretta kevätsipulia. Namnam. Ja tuoretta valkosipulia. Naminaminam. Kokeilkaapa, oli hyvvvää ja niistäminen helpottui kerrasta ;)




tiistai 7. toukokuuta 2013

Tehdään teetä!

Nyt on laitettu kuivamaan ensimmäinen satsi kesän "mökkitee" sekoitukseeni. Vanhemmat olivat leikelleet mustaherukkapensaitaan ja minä laitoin ne oksat veteen sisälle. Jo viikossa uudet lehdet puhkesivat ja nyt kodin täyttää huumaava mustaherukan tuoksu kun napsin ne irti. Laitoin oksat vielä veteen koska niissä oli aukeamattomia silmuja vielä. Ehkä saan toisenkin satsin :)

Kuva täältä


Mökkiteeni tulee sisältämään mm. seuraavia ainesosia:

- mustaherukanlehtiä
- koivun lehtiä
- vadelman lehtiä
- kuivattuja marjoja (mansikka, herukat, vadelma)

Teesekoituksen laitan sitten pilttipurkkeihin, niitähän meiltä löytyy. Etiketit kylkeen ja vaikkapa joululahjaksi sukulaisille. Ihanaa, ilmaista, terveellistä ja kaunista.

Kun keräätte luonnosta syötävää ja juotavaa niin muistakaa ettei maantien tulisi olla kovin lähellä ja ettette mene toisten pihoille poimimaan.

perjantai 3. toukokuuta 2013

Rrrastaaa



Rastat kuvattuna taatulla webcam -laadulla :D Kivasti ovat tiivistyneet, joskin juuri aiheuttaa vielä olkapääkolotuksia kun niitä pitää säätää koko ajan.

torstai 2. toukokuuta 2013

Kuvatonta

Tykkäisin niin kovasti kirjoitella tänne mutta kun niitä kuvia on niin hankala saada koneelle. Tai helppoahan se olisi kun saisi aikaiseksi muistitikun ja kameran kanssa liikauttaa itseään jonnekkin jolla ois toimiva tietokone. Pidän kovasti kuvallisien tekstien lukemisesta ja tahtoisin tietysti itsekkin kuvailla asioita muutenkin kuin sanallisesti :)

Tyydytään tänään siis kuvattomaan kirjoitukseen.

Olen päästänyt itseni taas siihen tilanteeseen että kouluhommia on rästissä ja deadlinet painaa päälle joka suunnalta. Samaan aikaan touhuan työharjoittelupaikkani puolesta koiratapahtumia ynnä muuta sellaista. Ensi viikonlopusta on tulossa kiireinen. Lauantaina oma koira näyttelyyn, onneksi on omalla kylällä ettei tarvitse lähteä kauemmas ajelemaan, saman päivän iltana on koirani kasvattajan järjestämät kasvattajapäivät. Sunnuntaina helähtää käyntiin rotuyhdistyksen järjestämä tapahtuma jossa olen yhtenä puuhanaisena. Pidän siellä luennonkin joka on vasta puoliksi valmis.

Tänään on nuorimmaisen lääkärineuvola ja illalla eläinsuojeluyhdistyksen vuosikokous johon kuulun. Ajatuksena olisi pyrkiä hallitukseen, joka tuskin on kovin vaikeaa kun heillä on henkilöpula ja minulla sen verran paljon kokemusta yhdistystoiminnasta.

No onhan se hyvä asia että pystyy pitämään itsensä kiireisenä ja kun on kyse minusta (ituhippi!) niin parasta on tietty se että tekee vapaaehtoistyötä muiden auttamiseksi. Saan siitä itselleni niin kovin paljon. Vaikka kuulostaa omaankin korvaan kliseeltä, niin sydän rauhoittuu oikeasti kun huomaa että omasta vapaa-ajan toiminnasta on hyötyä monelle muulle :)

Ikäväkseni olen huomannut itselläni selkeitä sairauden oireita joiden puitteissa olisi hyvä päästä lääkäriin ennen kuin tilanne huononee. Jonkinlainen haaste sekin. On nimittäin kyse sellaisesta asiasta josta on tosi hankala puhua.. mutta siitä lisää myöhemmin kun pääsen lekurilla käymään :)

Ihania kevätpäiviä kaikille!! Toivotaan lämpöä ja aurinkoa joka puolelle Suomea.