sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Noniin, nyt on taas meidänkin huushollissa internet. Suljin sen tuossa alkukesästä rahavaikeuksien vuoksi ja ajattelin että pärjätään koko kesä ilmankin, mutta jälkikasvu oli vähän toista mieltä. Piti vähän antaa periksi ihan vain koska onhan nuo koulutehtävät moninkertaisesti mukavampi tehdä ja lähettää opettajalle kotoa käsin. Koulun ATK -luokassa onkin tullut kökittyä.

Kuvallisesti tämä kesä tulee olemaan köyhä, koska vasta syksyllä on varaa ostaa uusi kone. Tämä ei siis vieläkään halua tehdä kanssani suuremmin yhteistyötä.

Nyt kun säät ovat hellineet alkukesästä niin maatilan omistajuus kiehtoo multasormea uskomattoman paljon. Kaikki netin kiinteistövälityspalvelut on moneen kertaan sahattu läpi. Ikävä kyllä suurin ongelma on minulle, kuten varmasti monelle muullekkin "uusiomaalaiselle" se, ettei peltoja oikein liikene. Maatiloja olisi mutta laidunmaata kauppaan ei kuulu. Kaikki on myyty tai vuokrattu suurille viljelijöille. Sitä tuntee itsensä niin mitättömäksi aina kun alkaa katselemaan ilmoituksia myytävistä tiloista. Minulle kun olisi tärkeintä saada eläimet laiduntamaan kesäksi. Rehun suhteen omavaraisuus ei ole niin tärkeää, siinä asiassa tekisin mielelläni yhteistyötä naapuriviljelijöiden kanssa.

Tämä on vain niin vaikeaa kun rahaakaan ei ole kuin rajoitetusti. Yksinäisenä ihmisenä kun pankkilainaakaan ei määräänsä enempää saa, eikä kannata tietty ottaakkaan.

Mutta onneksi olemme koko porukka pysyneet terveinä ja olo on onnellinen ja tasapainoinen. Mulla on ympärillä paljon ihmisiä jotka rakastaa ja joita rakastaa. Hetkeen pysähtyminen ja hiljentyminen auttaa näissä kenkkumaisissa mietteissä valtavasti :) Kyllä elämä kantaa - siihen on luotettava.

Iita - mummo, joka täytti juuri 10 vuotta. Onnea Iitalle <3