keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Ajatuksia... kun samalla aikaa nauttii elämästä ja toivoo ettei mitään kamalaa tapahtuisi tossa nurkantakana Talvivaarassa

Olen aivan hullaantunut näihin blogeihin. Päästäni tulen kohta pipiksi kun löydän lukemani blogin sivupalkista aina vaan uuden kiinnostavan blogin ja sen sivupalkista taas uuden ja... Pitikö minun tänään lenkittää koirat? Pestä pyykkiä? Katsoa ettei poika pihistä pipareita purkista? Olen aivan koukuttunut lukemaan remontoinnista, maalaiselämästä, omavaraisuudesta, peltotöistä ja hyötyeläinten hoidosta, käsitöistä, luonnosta. Ihanaa kuinka monenlaisia ihmisiä löytää blogien takaa. Sitä alkaa elämään erilaisten kirjoittajien elämää mukana. Lehmän poikimisia ja pinkopahvin irroitusta hirsiseinästä näin mainitakseni. Miten voikaan olla iloinen tuntemattoman onnesta kun navetan vintiltä on löytynyt ihanat vanhat länget tuunausta varten. Näin se maailma avartuu ihan ilman ulkomaanmatkoja ja kulttuuririentoja, omalta kotisohvalta käsin.

Piipparimuoteille ei ollut paikkaa, joten tein pikaratkaisun :) 

Pahoittelen kuvia joita tähän mennessä on nähty. Minulla on tällä hetkellä sekä kamera-, että tietokoneongelma joten saatte tyytyä kännykkäräpsyihin jotka eivät aina edes käsittele aihetta. Kuten eivät tänäänkään ;)


Vielä haluan jakaa kanssanne harmitukseni maakuntani pääsystä taas otsikoihin. Talvivaaran kaivoksella vuotaa taas kipsisakka-allas ja sieltä valuu metalleja, mm. nikkeliä alapuolisiin vesistöihin. Ph -arvon laskua on mitattu jo ainakin Salmisen ja Kalliojärven välisessä purossa (ph 4,5). Suomen vesistöissä ph on normaalisti 6.6-6.9, huom. Nyt siellä pystytellään patoa että saataisiin litkut pidettyä kaivoksen alueella ja jos patoa ei saada ajoissa valmiiksi, täytyy metalleja saostaa lipeällä, joka taas tarkoittaisi suolapitoisuuksien nousua lähivesistöissä. Järjetöntä touhua sanon minä, tässä saatetaan oikeasti saada aikaan sellaista tuhoa jonka seuraukset näkyvät vasta viiveelä ja niistä perinnöistä saavat sitten lapsenlapsemme "nautiskella". Vaikka kuinka kaivos olisi paikannut ihanasti ja rakkaudella UPM:n lähtöä maakunnasta, ei se poista sitä tosiasiaa miltä talvivaaran ympäristö näyttää tänään. Itkuisin silmin rakennan ajatuksiini kauhukuvia siitä, miltä se näyttää 10 vuoden päästä jos Kainuun ELY -keskus ei pian ala hoitamaan hommiaan.

Kuva Greenpeace Suomi -facebooksivustolta


Aiheesta lisää:

Kainuun Sanomat
Etsitään Pekka Perää
1,2 miljoonaa kuutiota vetävän altaan pinta laski maanantaina sentin tunnissa
Facebookissa Greenpeace Suomi vetoaa kansalaisiin

Ei kommentteja: