sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Punatulkku tuli ♥

Nyt se punatulkku vihdoin ja viimein saapui. Aamuhämärissä katselin kun linnut olivat jo ehtineet syöpöttelypuuhiin että mikäs kumma tuolla syreenin latvassa keikkuu. Siristelin ja siristelin ja päätin sitten että se on viherpeippo kun en muuksikaan osannut tunnistaa. Sehän olikin tulkkutyttö. Sen boyfriend tuli siihen myös kun päivä valkeni ja lajitunnistus oli sitten varma. Elikkä seitsemän, ei kun kahdeksan lajia bongattu :) (vielä) kaupunkilaisen suuria ihmetyksen aiheita.

3 kommenttia:

Palomino kirjoitti...

Siskoni sanoo, että aina kun niiden lintulaudalle tulee punatulkkuja, ilma kylmenee selvästi. Meidän lintulaudalla niitä on todella harvoin.

Ruuti kirjoitti...

No nythän tuo näyttäisi keli olevan lauhtumaan päin, joten ei ainakaan meillä pidä paikkaansa. Maaseudulla on toki ihan eri juttu kun ei lintulautoja ole niin tiheään missä vierailla. Tänään kävin kaverin luona kylässä tuossa ihan lähellä ja heidän naapurin puussa oli tosi iso punatulkkuparvi. Taitaa olla paremmat eväät (tai eivät vielä tiedä meidän takapihan aarreaitasta - jospa tämänpäiväinen tulkkupari kertoisi niille terveiset) :D

Leena kirjoitti...

Punatulkkuja en olekaan nähnyt pitkään aikaan. Talitiaisia senkin edestä. Onpa meidän lintulaudalla tänä talvena nähty töyhtötiainenkin ja närhi.

Hyvää ja onnellista Uutta Vuotta!