torstai 29. elokuuta 2013

Vanttuita

Ilmojen viiletessä alkaa tietysti neulontainnostus. Kahdet lapaset ja pipo ovat valmiina jo. Piposta en tälle kertaa lisää kuvaa, sillä se on kantajansa mukana koulussa :)

Itselleni tein syyslapaset kun löysin alekorista pari ihanaa Novitan Puro Batik -kerää. Otin siitä yhden kerän Puro Batik (823) ja yhden Puro Batik (856). Ne oli mehevimmät :)

Tällaiset tuli sorkkia lämmittelemään. Tein pari helmineuleraitaa että saan vähän tekstuuria tumppuihin vaikka onhan nuo värit jo itsessään koristeelliset. Tykkään näistä!

 Nämä tein tyttärelle pukinkonttiin sujautettavaksi. Olipa kerrassaan ihanaa lankaa neuloa! On nimittäin 100% suomenlampaan villaa ja lanka on paksua, löyhälle kehrättyä joten ei kutkuta lainkaan iholla. Tyttäreni on tosi herkkä villan kutkutukselle ja tykkäsi langasta ja paineli sitä poskeaan vasten :) Itsehän olen sellainen rautanahka että karkeasta sukkalangasta voisin hyvin paidan kutoa ja pitää sitä ihoa vasten. En ymmärrä miten villa voi muka kutittaa :D Langassa on myös luonnollisia paksuuseroja ja pieniä möykkyjä siellä täällä. Korostin tätä rustiikkista tuntumaa neulomalla lapasiin helmineulosta siten että joka toinen kerros on sileää. Nämä muodostuivat nyt ehdottomiksi lemppareiksi.

Langan ostin kaksi vuotta takaperin joulumarkkinoilta eräältä herralta joka kertoi pitävänsä lammastilaa rouvansa kanssa. Enhän minä enää millään muista mikä tilan nimi oli, mutta ostin häneltä myös monta hahtuvakiekkoa. Toivottavasti hän on myymässä tänäkin jouluna. Menen nimittäin markkinoille vain tämän langan takia. Minulla on tätä vielä ruskeanakin. Ajattelin tehdä (ex-) poikaystävälleni joululahjaksi samanlaiset siitä.

Ei kommentteja: