torstai 15. elokuuta 2013

Vasun unohtamisesta

Vasu kannattaa aina unohtaa kotiin kun lähtee metsään. Sillä silloin löytyy sieniä :) Sieniapajalle päästyäni tänä aamuna piti alkaa kuumeisesti juoksuttamaan mielikuvitusta jotta mihinkä nämä aarteet laitetaan. Onneksi takissa oli irroitettava huppu joka toimi kantovälineenä männynherkkutateille, kangastateille, kangasrouskuille ja yhdelle kauniille karvarouskulle. Nyt on rouskut ryöpätty ja tatit on paloiteltu ja laitettu uuniin kuivumaan. Merisuolaa käyn pikaisesti kipaisemassa kaupassa niin rouskut pääsee suolahunnun alle köllöttelemään talven ruokahetkiin asti.

Männynherkkutatti osoitteesta www.dallavalle.fi

Kangastatti wikipediasta






Kangasrousku osoitteesta pinkka.helsinki.fi

Karvarousku osoitteesta sienet.luontonetti.com


Viime kerralla kun oli samoilla kankailla koirien kanssa, oli tarkoituksenani ottaa se vasu myös mutta silloinkin se unohtui. Mukaan tarttui kelottuneita käppyräoksia, männynkäpyjä ja nippu tikan sulkia. Onneton nakuttaja oli tullut tiensä päähän varmaankin jonkun petolinnun toimesta. Minäpä sitten kävin viimeisetkin osat luontokappaleesta hakemaan hyötykäyttöön. Askarteluun siis. Joskus tulevaisuudessa näette kuvan mitä niistä sain aikaiseksi :)

Tikan sulkia osoitteesta luotio.fi

Hieman vain tympäisee etten saa vielä omia kuvia nettiin vaan pitää kuvittaa tekstiä lainakuvilla mutta ompahan lähde ainakin merkitty kuviin :)

1 kommentti:

mummeli kirjoitti...

Hienoja sulkia löysit. Kiva sitten nähdä mitä keksit niistä!